30 d'abr. 2018

Victòria de Jordi Estrada en un dia passat per aigua.

Temps inestable aquest diumenge a Altafulla en la segona cursa del Campionat. Els primers lliures, Grup B, es realitzaven amb la pista completament seca. Just acabar la seva tanda començava a ploure amb moltes ganes. Els lliures del grup B es disputaven sota una intensa pluja i evidentment amb pista completament mullada. Al acabar els lliures es feia una pausa per avaluar la situació, seguia plovent i no estava clar que es pogués seguir disputant la prova. La pista estava entollada i seguia plovent! Més o menys mitja hora més tard parava de ploure. Es treia l’aigua dels tolls més importants i començaven les dos cronos amb la pista totalment mullada. El millor de les dos cronos sobre aigua era el líder del Campionat Ivan Penalva, segon Marc Escoda i tercer Jordi Estrada.

combinada

En la final B, Jesús Fariñas sortia des de la pole, segon Alberto Gonzalez i tercer Edgar Caballé. Fariñas sortia bé i agafava uns metres de distància. Per darrera Jordi Garcia que sortia des de la P5 a la segona volta ja era segon i anava escurçant temps amb Fariñas. Els dos mantenien una bonica lluita, fins que a la volta 15 Jordi Garcia aconseguia avançar Fariñas. Una volta més tard Fariñas el tornava a avançar i es tornava a posar líder. A partir d’aquí les distàncies entre els tres del podi anirien augmentant creuant la meta Jesús Fariñas primer, segon Jordi Garcia i tercer Sergi Magre.

final-b

En la final A tot feia pensar que el líder i poleman Ivan Penalva ho tenia molt bé per guanyar després de treure més de dos segons al segon en la crono. Es donava la sortida Ivan Penalva aguantava els dos primers revols com a líder. Darrera Estrada avançava a Escoda en el segon revol i es posava P2. Encara en la primera volta Estrada traccionava millor a la sortida de la parabòlica i es posava primer al final de recta. Abans d’acabar la primera volta Escoda també avançava Penalva. Xavi Tuset i Penalva creuaven linea de meta tercers en el mateix temps. A partir de la volta 5 s’obria la finestra per fer la JOKER-LAP. Per error tres pilots ja l’havien realitzat abans d’hora pel que eren penalitzats amb 5 segons. A mitja cursa, exactament a la volta 13, Estrada realitzava la JOKER-LAP i tornava a posar-se líder seguit molt d’aprop d`Alejandro Avila que sortint de P6 havia realitzat una gran remuntada fins P2. Estrada es mantenia durant 6 voltes per davant d’Avila fins que un pilot amb volta perduda donava un toc a Estrada i Avila aprofitava per posar-se virtualment primer. I diem virtualment perquè Avila, Penalva i Tomey tenien una penalització de 5 segons per fer ús de la JOKER-LAP abans d’hora. Avila tenia d’aconseguir una renda de mínim 5 segons sobre el segon per proclamar-se guanyador de la prova. Finalment Avila creuava primer la meta però solament a 1’4 segons d’Estrada que era el guanyador de la prova. Segon Avila i tercer graó del podi pel debutant en el Campionat Marc Gaspar, que sortint P10 a la sortida creuava tercer a 16 segons del segon.

final-a

Felicitats a tots els 19 pilots participants en aquesta emocionant cursa! Us esperem a la propera cursa el diumenge 27 de maig. Gaaaaaas!

karting-altafulla

Write a Reply or Comment