24 de jul. 2017

Segona victòria de Ivan Penalva al Campionat Amateur 2017.

Aquest passat dissabte a la nit, es disputava el GP5. Última cursa abans de la parada d’estiu. En les 4 primeres curses havien guanyat 4 pilots diferents. Amb aquesta victòria Ivan es situa segon a la general molt aprop del líder Xavi Tuset.

Un total de 36 pilots inscrits distribuïts en 3 grups van lluitar per aconseguir marcar una bona crono i estar en els 12 pilots de la final A. El tall per entrar a la final A va ser un 35,468, el que demostra el gran nivell de la prova. Dos pilots del grup C van pujar a la final B, Toni Malagón i Ricard Martí, Malagón per una sola dècima no aconseguia saltar a la final A. Del grup B també dos pilots van pujar de grup i van disputar la Final A, eren Christian Serrano i Adrián Mejías.

En la crono del grup A els quatre primers estaven en la mateixa dècima, es més, de la pole aconseguida per Xavi Tuset al quart Jordi Estrada solament els separava mitja dècima. Una demostració més a favor de la igualtat dels karts i dels pilots que formen part del Campionat.

crono-total

En la final C un dels debutants en el campionat, Albert Ferrer, sortia des de la pole, segon era un altre debutant Felip Muñoz i tercer Manuel Barroso. Era aquest últim que feia una gran sortida i finalitzava la primera volta liderant la cursa. Segon es situava Eduard Boqué que partia des de la quarta posició i tercer Albert Ferrer que perdia 2 llocs. Manuel Barroso aniria ampliant la distància i tindria una cursa molt tranquil·la. Per darrera seu no era fins la volta 17 quan Albert Ferrer avançava a Boqué i es col·locava segon. A quatre voltes pel final Boqué (P3) i Muñoz (P4) tenien un incident i perdien moltes posicions. Això ho aprofitava Angel Jaén per situar-se en tercer lloc que ja no deixaria fins el final. Guanyador final C: Manuel Barroso, segon Albert Ferrer i tercer Angel Jaén.

finalc

La final B va ser la més moguda de la nit. Entre 7 i 8 pilots lluitaven des de la sortida per guanyar posicions. Malagón perdia el liderat al finalitzar la primera volta a mans de Christian Ortega. A la segona volta Toni Cantón aprofitava interior a la entrada de la xicana per avançar també a Malagón i posar-se segon però pocs metres després es tocaven Ortega i Cantón. Cantón anava a la herba i baixava fins P8 i pitjor era la sort per Ortega que passava a última posició. A la volta 3 Ivan López liderava la cursa seguit de Oscar Callejas, Xavi Orte i Malagón. Dos voltes més tard Malagón avançava Orte i es posava en posició de podi. Els tres primers anaven molt enganxats però no podien relaxar-se perquè a poc més d’un segon hi havia un altre grup de 4 pilots que també anaven molt ràpid. A mitja cursa els perseguidors atrapaven els tres de davant i era quan Malagón avançava a López i es posava segon. Aquesta maniobra era sancionada per direcció de cursa amb 3” per fer-se fora de la legalitat. A dos voltes per el final Malagón també avançava a Callejas i es posava líder. Creuaven la bandera de quadres primer Malagón, segon Callejas i tercer Ivan López. A continuació molt aprop d’ells Fariñas, Cantón, Orte i Martí. La sanció de 3” a Malagón feia que baixés fins el cinquè lloc, donant la victòria a Oscar Callejas.

final-b

La Super Final amb el líder Xavi Tuset que sortia des de la pole. Darrera molts pilots que havien demostrat que eren ràpids i estaven concentrats per guanyar posicions. En la sortida i primera volta els sis primers classificats mantenien les posicions amb distàncies entre ells de menys de mig segon. En la segona volta Ivan Penalva avançava a Xavi Tuset i es posava primer. Les cinc primeres posicions ja no van variar en tota la cursa, els temps entre els pilots eren quasi idèntics i solament una errada, que no es va produir per part de cap d’ells, podia fer canviar la classificació. Al final victòria doncs per Penalva, segon X. Tuset i tercer Escoda.

finala

El resultat d’aquesta cursa manté líder Xavi Tuset però recordem que el segon i tercer tenen una cursa menys. Al final de les vuit curses del campionat es comptaran solament els sis millors resultats. Si de moment es descarta un resultat de Tuset, amb les mateixes curses solament vuit punts separen el primer del tercer classificat. Com cada any es preveu que el guanyador no el tindrem fins que no acabi la última cursa del mes de Novembre.

La pròxima cursa GP6 serà el diumenge 3 de Setembre. Fins llavors que passeu un bon estiu!

podi-a podi-b podi-c

 

karting-altafulla

Write a Reply or Comment