REGLAMENT

KARTING ALTAFULLA

VIII CAMPIONAT AMATEUR 2020

 1. PARTICIPANTS

1.1a. Nombre de participants per prova

– El nombre mínim de pilots necessari perquè un GP sigui considerat vàlid és de 10 participants.

– No hi ha nombre màxim de participants però està limitat a 15 els karts en pista. El nombre màxim de sèries classificatòries és de 4 grups, per tant hi haurà un màxim de 60 inscrits en cada GP. L’organització, no obstant, es reserva el dret de reduir o ampliar el nombre de tandes previ avís per correu-e.

– L’edat mínima per participar és de 14 anys. En cas que el kàrting autoritzi al menor (segons els criteris del circuit) podrà participar al GP.

1.1.b. Inscripcions

Inscripció obligatòria màxim el divendres abans de la cursa. Per validar la inscripció s’ha de fer transferència al ES85- 2100-1997-8802-0005-8750 i enviar el comprovant per correu a campionat@kartingaltafulla.com juntament amb el nom, telèfon, email i data del GP.

En cas de que un pilot es vulgui inscriure el mateix dia de la cursa, el preu és de 60 € i depenent de les places disponibles li serà acceptada o no.

– Si la cursa s’anul·la o es canvia el dia per condicions meteorològiques, i el pilot no li va bé la nova data, es retornarà l’import integre de la inscripció. Si el pilot no assisteix a la cursa (és igual el motiu), es guardaran els diners per la pròxima cursa. Si el pilot no volgués participar en cap altre cursa se li retornarà el 60% de la inscripció.

1.2. Horaris

– L’horari del tancament de la inscripció serà els diumenges de la cursa a les 09:30h, per això recomanem estar al karting abans de les 09:30h per tal de fer les verificacions administratives. A les 9:45 es realitzarà el sorteig de karts i de grup.

– En casos de força major i prèvia comunicació als participants via pàgina web, es podrà variar l’hora i el dia.

No s’esperarà a cap pilot. Si un pilot arriba fora de temps podrà, sempre que la seva plaça no hagi estat ocupada per un pilot reserva, incorporar-se a la tanda que li toqui o al final (en cas d’arribar a la final sense haver realitzat cronometrades se li assignarà l’última posició de l’última final).

1.3. Tarifa

– El preu de cada meeting és de 55 € (60 € si es fa la inscripció el mateix diumenge de la cursa)

 1. DESENVOLUPAMENT DELS GP’S

2.2. El format estàndard del GP serà el següent: Tanda lliure 6 ‘+ 1 tanda cronometrada 6’ + 1 final 25 voltes. Quan es realitzi el traçat exterior, al ser més curt el circuit el nombre de voltes a la final passarà a ser de 43.

2.2.1a Hi haurà un únic sorteig de kart. En el cas que el nombre de participants sobrepasses la capacitat de la graella, Es faran més grups. llavors cada grup farà lliures i crono amb sorteig de kart, i a la final també hi haurà un nou sorteig de kart però solament pels pilots que comparteixin el mateix kart i coincideixin en la mateixa final. Llavors el pilot amb pitjor temps a la crono entrarà en el sorteig de nou kart, el pilot amb millor temps es mantindrà amb el mateix kart.

2.1.1b La formació de grups vindrà donada per diferents conceptes:

– Primer: es mirarà la posició del pilot en la classificació general del campionat actual. Els millors classificats aniran al grup A, si es completés aquest grup es continuaria amb el grup B i així successivament. En la primera cursa al no haver-hi encara classificació, es mirarà l’últim Campionat del 2019.

– Segon: en el cas dels pilots nous (rookies), sense participació al 2019 aniran al últim grup o s’utilitzarà l’ordre d’inscripció a la prova per decidir a quin grup pertanyen.

Exemple 1: 24 pilots inscrits (14 pilots amb classificació i 10 pilots nous)

– Es farien 2 grups A i B. En el A anirien els 12 pilots inscrits amb millor classificació i al grup B, anirien els 2 pilots amb pitjor classificació + els 10 pilots nous.

Exemple 2: 24 pilots inscrits (10 pilots amb classificació i 14 pilots nous)

– Es farien 2 grups A i B. En el A anirien els 10 pilots inscrits amb classificació + 2 pilots dels 14 pilots nous. Al grup B anirien la resta de 12 pilots nous.

2.2.2. La posició en graella de les finals es formaran tenint en compte la posició i el millor temps per volta que cada pilot hagi aconseguit en la CRONO.

2.2.3. El vencedor del GP serà el primer de la final A. El podi final del GP estaran compost pels 3 millors pilots en pista de la Final A, els quals tindran el corresponent pòdium amb cava i trofeu.

2.2.4. Com a norma general primer es disputarà la final C, després la B i finalment la A. L’organització també pot alterar l’ordre de les finals.

2.3. El sorteig dels karts es farà mitjançant el sistema que estimi l’organització, sent vàlids un sistema informàtic, sorteig amb papers, o el mètode que estimin oportú.

2.4. JOKER – LAP.

La JOKER-LAP és un volta utilitzant el traçat exterior. Per tant és molt més ràpida. S’utilitzarà en alguns GP’s i sempre amb el traçat en sentit invers.

2.4.1- La JOKER-LAP es podrà fer servir a partir que la organització tregui el cartell “JOKER-LAP” volta 5 i fins la 24. En la última volta no es podrà utilitzar. En color verd la linea de boxes, en negre el traçat normal, en vermell la JOKER-LAP.

 1. TRAC387ATCONDICIONS METEOROLÒGIQUES ADVERSES

– Si les condicions atmosfèriques no permeten (pluja, neu, calamarsa …) rodar amb total garanties tant per als participants com per les instal·lacions, els propietaris de les instal·lacions podran anul·lar totalment o parcialment un GP.

3.1. Anul·lació total del GP

En cas de no rodar el GP quedarà posposat a una altra data. No es cobrarà res als pilots participants.

Es retornarà l’import de les quotes del GP si la nova data no pot participar el pilot.

3.2. Anul·lació després dels entrenaments lliures o cronometrats.

Dóna els dos punts per millor temps, s’anul·la el GP i es posa una altra data. S’abonaran els diners de la part que no s’ha corregut.

 1. RECLAMACIONS / PROBLEMES DE KARTS

– En cas d’avaria d’un kart a mitja tanda de lliures o de classificació per temps o final, el pilot podrà canviar el kart, però si és per accident provocat pel mateix pilot, no se li donarà un altre kart per acabar la tanda que està fent, però sí per les que li quedin per fer.

– Queda prohibit canviar de kart a mitja tanda sense causa justificada. S’entén com a causa justificada un trencament d’algun element del kart que posi en perill el pilot o a la resta de participants, o impedeixi el funcionament normal del kart. Si s’incompleix s’anul·larà el temps o quedarà en última posició de la tanda.

Si un kart resulta ser més lent que la resta però no té una avaria mecànica greu que impedeixi la sortida a pista el kart estarà en tots els grups d’aquests lliures, crono o final, podent canviar, si l’organització ho considera, entre els lliures i la crono o entre la crono i la final, mai entre lliures, cronos o finals. Fer cas omís a aquesta regla suposarà una penalització a decidir pels organitzadors.

 1. DESCARTS

– Es fixa que puntuaran els 5 millors resultats (amb 6 GPs celebrats, es comptabilitzaran 5).

 1. SISTEMA DE PUNTUACIÓ

Classificació GENERAL. El sistema de puntuació serà el següent:

FINAL

 1. –   50 punts.
 2. –   45 punts.
 3. –   42 punts.
 4. –   40 punts.
 5. –   38 punts.
 6. –   36 punts.
 7. –   34 punts.
 8. –   33 punt.
 9. –   32 punt.
 10. –   31 punt.
 11. –     ……   40.- 1 punt.

Pole: 2 punts (millor temps de totes les cronos)

La millor Volta Ràpida de totes les finals: 2 punts

Si un pilot abandona per causes no mecàniques obtindrà 0 punts.

 

6.1- PREMIS CLASSIFICACIÓ FINAL DEL CAMPIONAT 2020

El campió del campionat serà el pilot que tingui més punts comptabilitzant  els 5 millors resultats. En cas d’empat es mirarien el nombre de victòries, si continues l’empat els segons llocs a les curses i així successivament.

1er. Classificat tindrà trofeu i tiquet per disputar 4 curses del campionat 2021.

2on. Classificat tindrà trofeu i tiquet per disputar 2 curses del campionat 2021.

3er. Classificat tindrà trofeu i tiquet per disputar 1 cursa del campionat 2021.

NOVETAT!

A més dels premis als guanyadors ja esmentats hi haurà un premi molt interessant als 3 primers classificats de la general del Campionat Amateur. Representar a Karting Altafulla en la FINAL NACIONAL de la associació Española de circuits de karting i velocitat. Amb un premi pel guanyador de la final de 1000€. La cursa serà al novembre. Més endavant informarem de la data i circuit on es disputarà la GRAN FINAL. 

També entre tots els participants que realitzin un mínim de 3 curses durant el Campionat Amateur 2020, es realitzarà un sorteig on Altafulla Mar Hotel obsequiarà  amb un xec regal que consisteix en: Habitació Doble Superior amb terrassa i esmorzars inclosos. El sorteig es realitzarà el 18 d’octubre durant la entrega de trofeus. Els 3 primers classificats i el guanyador rookie no entren al sorteig.

 

6.2 ROOKIE OF THE YEAR

Un any més també es valorarà i potenciarà la participació de nous pilots al Campionat Amateur. Per això hi ha una classificació pels pilots nous, per determinar qui serà el millor ROOKIE OF THE YEAR. El guanyador tindrà un Gran Premi que consistirà en la inscripció gratüita a 2 curses del Campionat Amateur 2021.

Bases ROOKIE of the YEAR:

1) Per considerar-se ROOKIE s’ha de ser nou en les competicions oficials de Kàrting Altafulla com són: Campionat Amateur, la resistència anual per equips o la Gran Final del Desembre. Si en totes aquestes competicions abans del gener del 2020 el pilot ha disputat menys de 3 curses serà considerat ROOKIE.

2) La edat no influeix per ser ROOKIE. Pot ser-ho un pilot de 15 anys o també un de 60.

3) Tots els pilots ROOKIES també entraran en la classificació GENERAL.

4) Al igual que la classificació GENERAL puntuaran totes les curses disputades.

5) Els punts obtinguts en cada cursa seran els mateixos que per la classificació General.

6) Per poder optar al premi de millor ROOKIE s’ha de participar almenys en 3 curses durant el 2020.

6.3 CLASSIFICACIÓ +85 KG.

En totes les curses del campionat es posa lastre fins a màx 80 KG. Per motivar als pilots que sobrepassen aquest pes, hem creat aquesta classificació amb trofeu pel guanyador.

1) Per entrar en la categoria s’ha d’igualar o superar els 85 kgs sense casc.

2) La edat no influeix per participar en la categoria. Pot ser-ho un pilot de 15 anys o també un de 60.

3) Tots els pilots +85 KG també entraran en la classificació GENERAL.

4) Al igual que la classificació GENERAL puntuaran totes les curses disputades.

5) Els punts obtinguts en cada cursa seran els mateixos que per la classificació General.

6) Per poder optar al trofeu s’ha de participar almenys en 3 curses durant el 2020.

 1. CONDUCCIÓ DURANT LA PROVA

Totes les proves tindran la presencia de mínim un comissari de pista que a la vegada pot fer de director de cursa.

7.1 Banderes:

– La bandera groga indica perill, com les restes d’altres vehicles a la pista després d’un accident. Els pilots han de reduir la seva velocitat i no esta permès que s’avancin en el tram afectat per aquesta senyalització.

– La bandera verda indica que qualsevol perill anterior s’ha acabat i que de nou la pista no conté cap obstacle. Els pilots per tant poden tornar a circular a la màxima velocitat.

– La bandera vermella indica que la cursa, sessió de pràctiques o qualificació s’ha suspès momentàniament o permanentment.

– Una bandera blava pot tenir tres significats depenent del context:

– Durant la sessió de pràctiques una bandera blava onejada significa que un pilot més ràpid esta a punt d’avançar-lo i que s’ha d’apartar de la traçada.

– Durant la cursa una bandera blava onejada indica que el pilot esta a punt de ser doblat per un vehicle més ràpid i que per tant ha de deixar la via lliure. Si el pilot ignora 2 banderes blaves serà penalitzat amb bandera negre i perdre 5 llocs a la graella la següent cursa..

– La bandera negra indica que un pilot concret ha de tornar al seu box en la següent volta i que aquest ha de presentar-se immediatament al director de la cursa. Habitualment s’ensenya aquesta bandera quan es desqualifica un pilot de la cursa. La bandera sol estar acompanyada pel número del cotxe afectat per a no causar confusió.

– Una bandera blanca i negra a quadres indica el final d’una cursa, sessió de pràctiques o de qualificació. Durant la cursa es mostra aquesta bandera en primer lloc al guanyador i posteriorment al resta dels pilots a mesura van acabant.

7.2 SANCIONS:

En les curses amb Joker-Lap, si un pilot en fa ús abans de la volta 5 o en la última volta serà sancionat amb 30″.

Avançar per damunt del piano 5” de penalització encara que no hi hagi contacte entre els karts.

Desplaçar a un pilot lateralment 10”.

Cop per darrera 10”.

Es considerarà conducció antiesportiva la reiteració en la mateixa prova o en varies curses diferents d’ accions que encara que no siguin suficients per sancionar s’acumularan i també tindran penalització de 10”. (les accions antiesportives contabilitzaran tan en els lliures, com la crono i naturalment a la cursa.

 1. MATERIAL

És obligatori el ús de casc. El karting Altafulla disposa de totes les talles per els pilots participants que no en tinguin de propi. El calçat, granota, guants, etc són opcionals. Es obligatori però calçat tancat. (No s’admet sandàlies, xancletes o altre calçat obert)

 1. CASOS NO INCLOSOS

Els casos que es presentin no preveu aquest reglament els resoldrà l’organització sent d’obligat compliment acatar la seva decisió per part de tots els participants.

 1. PATROCINIS DE CARRERES

Les diferents proves que es disputin al Campionat poden ser patrocinades per un espònsor que posaria el seu nom al GP, a manera de “GP Nom d’Empresa del Campionat Karting Altafulla 2020”.

Per esponsoritzar aquestes proves cal posar-se en contacte amb l’organització.

 1. CALENDARI 

El calendari de curses del Campionat 2019 està definit i constarà de 7 proves.

GP-1 … 1 MARÇ (TRAÇAT STANDARD)

GP-2 … 5 ABRIL (INVERS)

GP-3 … 10 MAIG (STANDARD)

GP-4 … 4 JULIOL (DISSABTE NOCTURNA)

GP-5 … 6 SETEMBRE (INVERS)

GP-6 … 18 OCTUBRE (STANDARD)  ( Entrega trofeus i sorteig del Premi Altafulla Mar Hotel)

 1. CONDUCTA ÉTICA

Es recorda als participants que es tracta d’un campionat de karts de lloguer. No es poden modificar les muntures i comptem amb els karts tal com els posa el kàrting.

També es demana el màxim joc net dins de pista per part de tots. Si un pilot és reincident en la seva mala conducta en pista podrà ser expulsat del campionat per l’organització.

 1. ORGANIZACIÓ

L’organització està formada per Karting Altafulla. Per a qualsevol dubte, problema o aclariment enviar un correu a campionat@kartingaltafulla.com.

 1. DISPOSICIONS ADDICIONALS

14.1 En realitzar la inscripció, els participants accepten que es prenguin fotografies dels participants en la participació a l’esdeveniment i es puguin utilitzar per a la difusió i promoció del campionat.

14.2 El fet d’inscriure’s a una cursa dona per fet l’acceptació d’aquest reglament.