05 de set. 2017

Cursa GP6 amb pista mixta. Victòria per Penalva.

Gran Premi espectacular el viscut el passat diumenge en la sisena cursa del V Campionat Amateur Kàrting Altafulla. I no podia ser d’altre manera, la part mullada artificialment que la organització tenia per aquesta cursa, va fer que molts pilots fessin aquaplaning i tinguessin virolles o anessin fora de la pista. Un total de 26 pilots inscrits van ser els valents que es van apuntar al repte. Els entrenaments lliures aquest cop més que mai, van servir per mirar el nivell d’ adherència i la millor traçada a seguir.

img_2223

En les tandes cronometrades, dos van ser els pilots dels grup B que van marcar bons registres per disputar la Final A.

La final B va tenir un inici molt accidentat, primer en la parabòlica on Oscar Callejas va rebre un toc i va anar fora la pista passant a última posició. Després en la part mullada on molts pilots van entrar massa ràpids i van patir les consecuensies. Jesús Fariñas sortia des de la pole, en segon lloc Roger Quesada i tercer Toni Malagón. En la sortida Quesada perdia la posició en benefici de Malagón. Primer fins la volta 4 es mantenia Fariñas. A la volta 4 Malagón agafava el liderat durant 3 voltes seguit molt d’aprop per Fariñas que a la volta 7 tornava a recuperar la primera posició. Fins a la última volta Fariñas en va mantenir lider, tenint en alguns moments fins a 5 segons d’avantatge sobre Malagón. A partir de la volta 19 Malagón va començar a retallar distàncies marcant voltes ràpides, una darrera l’altre fins que en la última volta i últim pas per la part mullada avançava a Fariñas. Guanyador Final B Malagón, segon Fariñas i tercer Luis Tomey que marcava la volta ràpida en cursa.

img_2257

En la final A Marc Egea sortia de la pole, segon Penalva i tercer Duran. Tots tres pilots eren els únics que amb les condicions de pista mixta havien baixat dels 39”. En la primera volta Penalva avançava a Egea. Més tard en la volta 4 Egea tenia problemes en la part mullada i baixava fins la setena posició. Davant Penalva liderava seguit a 5,7” de l’Alejandro Avila que en 4 voltes havia passat de P8 a segon. Tercera posició per Jordi Duran. Penalva seguiria primer fins al final. Avila i Duran mantenien una interessant lluita, guanyant el duel particular Avila en la última volta.

img_2265

El Campionat s’apreta molt. Xavi Tuset a perdut molts punts respecte a Penalva en aquesta cursa, però res està decidit. La pròxima batalla el 1 d’Octubre amb pista sentit contrari i Joker-Lap.

karting-altafulla

Write a Reply or Comment